Blog | VIMED

Blog


20 września 2013

Jesienią postaw na detoks!

Czy wiesz, że w ciągu zaledwie sześciu ostatnich miesięcy spożyłeś wraz z żywnością ok. 3,5 kg dodatków chemicznych (konserwantów, barwników, zagęstników, substancji wzmacniających smak i zapach, metali […]
20 września 2013

Dziękuję, tego nie kupuję!

Niemal każdy z nas ma jakąś wiedzę na temat dietetyki. Zasady żywienia poznajemy za pośrednictwem wszystkich kanałów informacyjnych – czytamy o nich w prasie i internecie, […]
20 września 2013

Przełom w diagnostyce celiakii

Australijscy naukowcy opracowali nową metodę wykrywania celiakii. Udowodnili przy okazji, że zaburzenie to jest o wiele bardziej powszechne, niż dotychczas uważano. W badaniu z udziałem ponad […]
18 września 2013

Jak pozbyć się toksyn? Poznaj metodę gwiazd !

Od wielu lat gwiazdy poddają się oczyszczaniu organizmu – to ich sposób na świetny wygląd, wspaniałe samopoczucie i zdrowie. Reżyser – Katarzyna Jungowska zdecydowała się przetestować i zobaczyć efekty Cyklicznej Detoksykacji. Zobacz co mówi o zabiegach oczyszczania i jak się po nich czuje 🙂
6 września 2013

Kawa na ławę-wszystko o kawie

Zapewnia zastrzyk energii na cały dzień czy pobudza tylko na chwilę? Jest sposobem na miłą przerwę w ciągu dnia czy uzależniającą używką? Pomaga pozbyć się zbędnych […]
6 września 2013

Zdrowe odżywianie na szkolne śniadanie

Wakacje za nami. Choć z twarzy nie zeszła jeszcze opalenizna, a w pamięci wciąż pozostają wspomnienia beztroskiego lata, czas wrócić do codziennych obowiązków. Dla dzieci zaczyna […]
6 września 2013

Suplement? Chlorella naturalnie!

Obecnie na rynku suplementów nie ma zbyt wielu produktów, którym warto poświęcić uwagę. W większości proponuje się nam jedynie atrakcyjną reklamę, za którą nie idą realne […]
6 września 2013

Relacja z Gorącej Monogamii

W sobotę 24 sierpnia Kraków rozgrzała „Gorąca Monogamia”. Postarała się o to Szkoła Dobranych Par – organizator wydarzenia łączącego w sobie wykłady, szkolenia i coaching. Podczas […]
26 sierpnia 2013

I żyli długo i szczęśliwie…-poznaj tajniki anti-aging

Proces starzenia się zaczyna się z chwilą, kiedy przychodzimy na świat. Czy trzeba podpisać pakt z diabłem, by pomimo upływającego czasu wciąż wyglądać pięknie, być zdrowym […]
26 sierpnia 2013

Koenzym Q10-ważny nie tylko dla serca

W ostatnich latach koenzym Q10 (CoQ10) zyskał zainteresowanie środowiska lekarskiego, w tym także kardiologów. Stało się tak nie bez przyczyny, jest to bowiem jeden z podstawowych […]
12 sierpnia 2013

Gorzka prawda o słodzikach

Cukier to biała śmierć, jedna z głównych przyczyn rozwoju otyłości i chorób cywilizacyjnych – to wie już chyba każdy i dlatego często można usłyszeć: „Ale ja […]
12 sierpnia 2013

Co jeść, aby zatrzymać czas?

Czy właściwe wybory żywieniowe rzeczywiście mogą przedłużyć nam życie? Tak! Na długowieczność wpływa wiele czynników, a wśród nich: zdrowy styl życia, aktywny wypoczynek i właśnie jedzenie […]
29 lipca 2013

Naturalnie, Mamo!

Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) mleko matki powinno być jedynym pokarmem dziecka do 6. miesiąca życia. Później należy wprowadzać inne produkty, ale kontynuować karmienie aż […]
29 lipca 2013

Cynk-mikropierwiastek o maksimocy

Cynk to niezbędny pierwiastek śladowy, który ma duże znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania naszego ciała. Jest on odpowiedzialny za wiele funkcji w organizmie człowieka, stymuluje aktywność około […]
22 lipca 2013

Lody-tak, ale jakie?

Wszyscy uwielbiamy lody, szczególnie w upalne letnie dni, kiedy mamy ochotę na coś orzeźwiającego i chłodzącego. Niestety, jak większość słodkich przekąsek lody są bogatym źródłem kilku […]
22 lipca 2013

Karmisz? Zbadaj sobie poziom insuliny!

Dlaczego tak wiele kobiet produkuje niewystarczającą do wykarmienia swoich dzieci ilość mleka? Najnowsze badania pokazują, że duże znaczenie dla przebiegu procesu laktacji ma insulina. Badanie przeprowadzone […]
22 lipca 2013

10 sposobów na mądre podjadanie

Masz ochotę coś przekąsić między posiłkami? Nie krępuj się! Podjadanie wcale nie musi być „grzechem” przeciwko zdrowemu stylowi życia i szczupłej sylwetce. Jedna lub dwie „mądre” […]
15 lipca 2013

Cała prawda o mleku

Mleko to obecnie jeden z najbardziej kontrowersyjnych produktów na rynku spożywczym. Zamieszanie wokół mleka i produktów mlecznych skłania do zastanowienia się nad ich rzeczywistym znaczeniem w […]
15 lipca 2013

9 produktów, które trafiają do serca

Choroby serca wynikające z niewłaściwego stylu życia, złej diety oraz nadwagi i otyłości stanowią w Polsce najczęstszą przyczynę zgonów. Rocznie z ich powodu umiera około 100 […]
15 lipca 2013

Przetworzona żywność uzależnia

Najnowsze badania pokazują, że wysoko przetworzone pokarmy, takie jak białe pieczywo czy biała mąką, powodują niekiedy swego rodzaju „uzależnienie” od jedzenia. Produkty te mogą pobudzać ośrodek […]
5 lipca 2013

Zdrowy początek lata w Krakowie!

21 czerwca 2013 r. – w upalny pierwszy dzień lata – Dworek Białoprądnicki w Krakowie po raz kolejny gościł uczestników spotkania z popularnego cyklu „Porozmawiajmy o […]
5 lipca 2013

Dieta na urlopie-jak wrócić bez nadbagażu?

Przez cały rok ciężko pracujemy nie tylko zawodowo, ale i na nienaganną sylwetkę. Szczególnie w okresie wiosenno-letnim fitness cluby pękają w szwach od ludzi chcących wyglądać […]
5 lipca 2013

Zdrowe grillowanie

Lato jest idealnym czasem na spotkania w ogrodach, na tarasach, nad wodą, a spotkania te nierozerwalnie łączą się z grillowaniem. Karkówka, kaszanka, boczek… Jak wiadomo, grillowane […]
5 lipca 2013

Słodki wróg Twojego serca

Badania prowadzone w University of Texas Health Science Center w Houston wykazały, że nadmierne spożycie cukru może znacząco zwiększać ryzyko wystąpienia niewydolności układu sercowo-naczyniowego. Także naukowcy […]
1 lipca 2013

Dietetyczna tarcza dla Twojej tarczycy

Zmęczenie, sucha skóra, zaparcia, wypadanie włosów, nagły wzrost masy ciała, bezpłodność – te i wiele innych dolegliwości, z którymi zmagają się szczególnie kobiety, to często skutek […]
1 lipca 2013

Brzoskwinie-soczyste zdrowie

Brzoskwinie atrakcyjne są dla wszystkich zmysłów. Przyciągają wzrok kolorem wschodzącego słońca, kuszą słodkim, orzeźwiającym smakiem, nęcą aromatycznym zapachem. Ten typowo wakacyjny owoc, uprawiany w krajach o […]
1 lipca 2013

Boczniak na przewlekły stan zapalny

Zdaniem australijskich naukowców dieta bogata w boczniaki, cebulę, słodkie ziemniaki, oregano, cynamon i goździki może pomóc w walce z przewlekłym stanem zapalnym. Do takich wniosków doszedł […]
24 czerwca 2013

Słodkie życie bez cukru

Liczba chorych na cukrzycę rośnie. W roku 2000 chorych w wieku 20-79 lat było na świecie 177 mln, w 2010 roku już 285 mln, a w […]
24 czerwca 2013

Naturalny lek na Alzheimera?

Jak wynika z najnowszych badań, cynamon – korzenna przyprawa, która już od wieków znajduje szerokie zastosowanie zarówno w medycynie Wschodu, jak i Zachodu – może opóźnić […]
18 czerwca 2013

DZIEŃ OTWARTY W KRAKOWIE!

[one_third_last] [/one_third_last]